2021-10-15 07:32Pressmeddelande

STANLEY Security deltog i drönardetekteringsövning med Interpol

Gardermoen under drönardetekteringsövning. Bild: Anders Martinsen, UAS NorwayGardermoen under drönardetekteringsövning. Bild: Anders Martinsen, UAS Norway

Den 28-30 september utförde Polisen i Norge tillsammans med Interpol, Avinor och Norska kommunikationsmyndigheten en övning på Gardermoen flygplats i Oslo, där man testade och utvärderade 17 olika drönarmotåtgärder, däribland STANLEY Validrone™.

Syftet med övningen var att hitta lösningar som kan användas för att säkerställa säkerheten i en flygplatsmiljö, som kan spåra, lokalisera och identifiera drönare och deras piloter. Dessutom kan man med hjälp av insamlad data från övningen öka förståelsen för vad drönarhot kan innebära och hur man kan undvika dem, eftersom man i många länder saknar lagar som ger regering, myndighet och flygplatsägare rätt att störa en flygande drönare. En kommande rapport från Interpol där man redovisar resultatet från övningen är ämnad att fungera som ett ramverk kring brottsbekämpning och kommer att finnas tillgänglig i Interpols 194 medlemsländer.

Samtliga aktörer fick demonstrera sin utrustning på plats, på en flygplats som var i drift och fullt aktiv, med övriga aktörer och arrangörer som åskådare. Varje motåtgärd bedömdes och graderades mot angivna kriterier. Från STANLEY Security fanns Gustav Norvik, Product Manager, och Lars-Morten Olsen, New Solution Offering Manager, på plats. De var mycket nöjda med dagarna och demonstrationen av Validrone.

Förutom att vi fick träffa och prata med andra aktörer på marknaden och se vad de har att erbjuda, fick vi också möjlighet att testa Validrone i skarp flygplatsmiljö. Det var givande att delta i övningen och vi är mycket nöjda med hur vår demonstration gick, säger Gustav Norvik.

Vårt test gick helt enligt plan och vi upplevde inga avvikelser från vår sida. Nu ser vi fram emot att läsa rapporten som Interpol släpper och se vad deras resultat visar, säger Lars-Morten Olsen.  

 

Läs mer om övningen här: https://www.interpol.int/es/News-and-Events/News/2021/INTERPOL-carries-out-full-scale-drone-countermeasure-exerciseOm Securitas Technology

STANLEY Security är en global säkerhetsleverantör och erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Vi ingår i Stanley Black & Decker-koncernen med fler än 60 000 anställda runt om i världen. I Sverige finns STANLEY Security på mer än 30 orter med över 900 medarbetare. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.

Kontaktpersoner

Niclas Gustafsson
Försäljnings- och marknadsdirektör
Niclas Gustafsson